ОСТАННІ НОВИНИ

З байкерами, які влаштовують нічні гонитви вулицями Львова, поліція безсила

|

З байкерами, що влаштовують ночами гонитву на мотоциклах вулицями Львова поліція практично нічого вдіяти не може. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив начальник Нацполіції Львівщини Валерій Середа.

За його словами, зафіксувати порушення нічними байкерами вкрай важко.

«Вони є учасниками дорожнього руху, і на них розповсюджуються правила дорожнього руху, які вони фактично не порушують. Хіба, можливо, вони порушують швидкісний режим. Але сьогодні, на жаль, в Україні засобів виявлення таких фактів, закріплення їх юридично-правовому полі немає. Немає відповідних сертифікованих приладів, які би були визначені, що вони є законними для застосування. І патрульна поліція сьогодні, на жаль, не може десь впливати на таких порушників, що перевищують швидкість. А це єдиний засіб, яким би було можна з цими байкерами боротись», – зазначив він.

Щодо порушення режиму тиші, то В. Середа відзначив:

«Шум – це порушення санітарних норм. Для того, щоб довести порушення санітарних норм, має бути замір відповідними експертами рівня шуму на вулиці, а це в компетенцію поліції не входить».

Як відомо мешканці Львова часто нарікають на ревіння мотоциклів,  який створюють вночі «нічні вовки». Зокрема, нічну гонитву часто влаштовують на вулицях Стрийській та Кульпарківській.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *