ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська митниця викрила автомобільну аферу на понад мільйон гривень

|

Працівники Львівської митниці ДФС викрили оборудки із ввезенням вантажних автомобілів загальною вартістю понад мільйон гривень. Підприємці надали до митного контролю  неправдиві відомості про транспортні засоби. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі управління ДФС у Львівській області.

Так, нещодавно, до митного контролю у пункті пропуску «Краковець» та підрозділу митного оформлення «Скнилів» було подано товаросупровідні документи, згідно з якими з Австрії в Україну імпортували чотири  вантажні автомобілі «ДАФ» 2010 та 2011 р.в. Їх відправниками були компанії, зареєстровані в Канаді та Великобританії, а одержувачами значились приватні підприємства у Львові та Волинській  області.

З метою з’ясування всіх обставин здійснення цих поставок в Україну Львівська митниця ДФС скерувала низку запитів, за відповідями на які встановлено, що насправді зазначені транспортні засоби  ніколи не були зареєстровані на території Австрії і тому їх експорт з цієї  країни не здійснювався. На виклик митниці для надання пояснень щодо цих операцій керівники компаній-відправників не з’явилися.  У зв’язку з цим є підстави вважати, що надані до митного контролю та оформлення документи є підробленими.

Так, керівники компаній вчинили дії спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю через подання до митного органу, як підстави для переміщення товарів, підроблених чи одержаних незаконним шляхом документів.

За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил за  ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Справи скерують до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *