ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер українські магістри вчитимуться менше

|

Цього року змінилися термін навчання на магістратурі. Тепер він становить1 рік і 4 місяці. Про це сьогодні під час пре-конференції повідомив відповідальний секретар Приймальної комісії ЛНУ імені Івана Франка Андрій Гукалюк, передає кореспондент Львівського порталу.

«Вступник, що зараз подав заяву і вступив, починає навчання 1 вересня цього року і закінчує 31 грудня 2018 року. Винятком є 7 освітніх програм, які мають статус освітньо-наукових. Там термін навчання на магістратурі становить 1 рік і 9 місяців», – розповів Андрій Гукалюк.

Такі щорічні зміни терміну навчання додають роботи й усім навчальним закладам країни, адже вони змушені постійно змінювати методичні плани.

«Я думаю, що зменшення  терміну навчання зумовлене тим, що зараз освіта і наука не має належного фінансування. Через це навчальні заклади тут мають багато чисто організаційних клопотів, тому що декани мають щороку міняти навчальні плани. Були плани на 2 роки, потім – на 1,5, тепер – на 1,4. Відтак, ми переробили всі начальні плани у будемо дуже сподіватися, що це не позначиться на якості підготовки наших магістрів», – пояснив проректор з науково-педагогічної роботи ЛНУ ім. І. Франка Ярослав Гарасим.

Фото: bdzhola.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *