ОСТАННІ НОВИНИ

У «Львівводоканалі» попереджають про зміни в нарахуванні платіжок

|

Через технічні негаразди, пов’язані з хакерською атакою, абоненти ЛМКП «Львівводоканал» скаржилися на труднощі з подачею показників лічильників. Зараз ситуація виправилася, однак юридичні особи отримають рахунки за червень із запізненням. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Ми приймаємо показники квартирних водолічильників з 10 числа по передостанній день місяця. І саме на останню декаду місяця припадає пік телефонних дзвінків. Проблеми з комп’ютерами виникли 27 червня, у той «гарячий» час, коли мешканці подають показники по телефону. Відтак для тих споживачів, хто не зміг додзвонитися і внести актуальну інформацію, нарахування за послуги відбулося за середніми показниками споживання за минулі 3 місяці. Львів’яни, які подавали показники он-лайн на Порталі споживачів комунальних послуг ІнфоЛьвів незручностей не відчули», – зазначили у відділі збуту послуг ЛМКП «Львівводоканал».

ЛМКП «Львіводоканал» нагадує, що подавати показники водолічильників можна:

  1. На Порталі споживачів комунальних послуг https://infolviv.com.ua, де потрібно зареєструватися, вказавши номер особового рахунку і код активації, які зазначені на квитанції.
  2. По багатоканальному телефону Сервісного Центру : 240-01-00, або 067-310-09-49.
  3. Eлектронною поштою.

Лист потрібно надсилати за таким взірцем:

  • номер особового рахунку
  • адреса
  • номер лічильника-кінцевий показник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *