ОСТАННІ НОВИНИ

Де у Львові найбрудніші водойми?

|

У 35 водоймах Львова перевищено допустимі концентрації забруднюючих речовин. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

З початку 2017 року хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» відібрала 70 проб води – 35 у І кварталі та 35 у ІІ кварталі. За результатами аналізів, вода у всіх 35 водних об’єктах, які розташовані або ж беруть початок на території міста, має перевищення гранично-допустимих концентрацій забруднюючих речовин.

За словами керівника хімічної лабораторії Ігоря Гуменного, це пояснюється забрудненням водойм твердими побутовими відходами, використанням вод для миття автомобілів, загниванням рослинності тощо.

Так, у ІІ кварталі 2017 року найбільш «забруденими»  (перевищення п’яти і більше компонентів, таких як залізо, азот, амоній, аміак, фосфати і завислі речовини) виявились водойми:  річка «Зубра» (с.Зубра); потік «Білогорський» (вул.Широка); потік «Водяний» (вул.Авіаційна,7); став (вул.Богданівська-вул.Пластова); річка «Марунька» (500м від дороги Львів-Винники); потік «Кривчицький» (вул. Старознесенська, 200); потік «Лисиницький» (вул.Тракт-Глинянський,150).

Перевищення ГДК лише одного компоненту – завислих речовин,  спостерігалось на таких водоймах: став (вул. Пекарська, 50); каскад декоративних ставків (вул. Вахнянина, 29); лісопарк «Погулянка» (Личаківський р-н); став (вул. Митр.Липківського-вул.Заклинських).

Аналізи проводились на наявність таких забруднюючих речовин, як: залізо загальне, азот амонійний, аітрати, аітрити, фосфати, лужність, хлориди, сульфати, завислі речовини, сухий залишок, жири, СПАР, ХСК, БСК-5 та нафтопродукти.

«У весняно-літній період спостерігається збільшення  кількості показників з перевищенням та величиною забруднення.  Перевищення ГДК зумовлені забрудненням водойм твердими побутовими відходами, використанням вод для миття автомобілів, загниванням рослинності та цвітінням водойм тощо», – пояснює  керівник хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» Ігор Гуменний.

Нагадаємо, хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» проводить заміри води на 35 водних об’єктах, які розташовані або ж беруть початок на території міста. З них – 3 річки, 9 потоків і 23 ставки. Також обстежують 7 водойм міських парків. Це парк «Піскові озера», «Горіховий гай», Стрийський парк, Снопківський парк, парк «Знесіння», «Шевченківський гай» і лісопарк «Погулянка».

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *