ОСТАННІ НОВИНИ

Майбутні офіцери пройшли курс мінної безпеки та протидії саморобним вибуховим пристроям

|

Впродовж трьох місяців з курсантами-другокурсниками Національної академії сухопутних військ на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки було проведено спеціальний курс «Мінна безпека та протидія саморобним вибуховим пристроям». Участь у заході взяли представники всіх спеціалізацій навчального закладу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАСВ.

За словами начальника кафедри тактики підрозділів бойового (оперативного) забезпечення факультету підготовки спеціалістів бойового (оперативного) забезпечення полковника Юрія Фтемова, необхідність проведення даного курсу була зумовлена тим, що сучасні збройні конфлікти характеризуються широким використанням диверсійних, партизанських і терористичних дій, нерівномірністю розташування і різними масштабами осередків опору незаконних збройних формувань та непередбачуваністю їх дій, а також зростанням ролі і значущості «мінної війни».

«Цей курс, є логічним продовженням навчальної дисципліни «Інженерна підготовка», яку курсанти вивчали впродовж першого року навчання. Головна мета занять, яку ми поставили перед собою – надати курсантам знання із класифікації саморобних вибухових пристроїв (СВП), місць розташування, особливостей ініціювання, знешкодження (знищення) СВП», – повідомив він.

Окрім цього, курсанти ознайомилися із типами боєприпасів, що застосовуються для влаштування пасток, способами їх ініціювання: за допомогою замикачів, по дротах та радіо. Також вони навчилися вирізняти демаскуючі ознаки місць розташування, способи маркування виявлених СВП на місцевості, порядку пошуку їх та знищення тощо.

До проведення занять в ході курсу залучалися як досвідчені викладачі, так і допоміжний склад кафедри. А результатами проведення занять задоволені не лише науково-педагогічні працівники, але й самі курсанти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *