ОСТАННІ НОВИНИ

Завдання Зубка очистити Львів від сміття до п’ятого липня «провалилось». Область оголосила новий дедлайн

|

Перенакопичене сміття зі Львова у Львівській облдержадміністрації обіцяють вивезти до кінця цього тижня. Про це сьогодні, 4 липня, під час брифінгу повідомив керівник департаменту ЖКГ Львівської ОДА Тарас Зозуля, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами посадовця,  техніка вивозить відходи зі Львова цілодобово, проте до 5 липня усе сміття забрати таки не встигнуть.

«Сьогодні вивезено 73%. Це 336 контейнерних майданчиків або 4765 тонн. Сьогодні залучена вся спецтехніка перевізників, також долучено додаткову техніку на полігони для розгортання цього сміття…Сміття збирається цілодобово. На кожен контейнерний майданчик заїжджає по 5-6 машин. У термін до 5 липня ми не встигаємо, але до кінця тижня, я думаю, ми маємо підтягнутися», – запевнив Т. Зозуля.

Як додав посадовець ЛОДА, львівські сміттєві перевізники відновлюють свою роботу.

«Сьогодні 2 перевізники увійшли в нормальний ритм, збирають сміття кожного дня, два перевізники завтра входять у ритм і один перевізник має до 200 майданчиків заповненими», – повідомив він.

Водночас під час «сміттєвого» брифінгу у стінах мерії Львова заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак повідомив, що місто очищається від відходів краще ніж раніше, проте повільними темпами.

«Після того, як обласна адміністрація взялася за сміття, ситуація трошки поліпшилася. За попередню добу, за нашими даними, зі Львова вивезено 729 тонн відходів, з них 423 тонни – за договорами, які ми мали до цієї надзвичайної комісії, 306 тонн – те, що нам додала обласна адміністрація. Загалом, якщо місто за день продукує 500-600 тонн, а ми вивезли 729, то маленькими темпами ми зменшуємо кількість сміття у місті Львові. Але цього недостатньо, враховуючи термін, який призначила надзвичайна комісія – до 5 липня вивести все сміття зі Львова. Такими темпами, звичайно, це не можна буде зробити. Щоб встигнути до 5 липня вивезти все сміття, за моїми підрахунками, потрібно було щодня вивозити 1600 тонн», – зазначив С. Бабак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *