ОСТАННІ НОВИНИ

Четверо представників Львівщини у складі збірної України поїдуть на «Ігри Нескорених»

|

В Україні триває активна фаза підготовки збірної команди України, яка візьме участь у Іграх Нескорених (Invictus Games) у вересні 2017 року у м.Торонто (Канада). У престижних спортивних змаганнях візьмуть участь у четверо представників Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

Персональний склад команди сформовано з українських військовиків, які отримали поранення під час виконання службових обов’язків та в зоні АТО, під час серії попередніх тестувань. Всього до національної команди увійшло 30 учасників – 18 ветеранів та 12 військовослужбовців Українських Збройних Сил. З цього числа сформовано основний та резервний склади – по 15 учасників.

3 липня 2017 р. на водно-веслувальній базі ЦСК ЗС України у м. Києві розпочався перший навчально-тренувальний збір команди, у якому беруть участь і четверо представників Львівщини, зокрема члени основного складу львів’яни Михайлова Катерина, Паньченко Роман, Сидорук Дмитро та резервного складу – Афанасьєв Дмитро. Для усіх них пріоритетним видом спорту є стрільба з лука. Навчально-тренувальний збір триватиме до 16 липня ц.р.

Ще один навчально-тренувальний збір відбудеться 6-20 вересня ц.р.

Відтак 21 вересня збірна команда України вирушить у м.Торонто на міжнародні змагання – Ігри Нескорених, які триватимуть з 23 до 30 вересня ц.р.

Довідка

«Ігри Нескорених» (Invictus Games) – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, отриманими під час виконання службових обов’язків. Участь у змаганнях беруть команди від країн-членів НАТО, а також стратегічних партнерів Альянсу.

Перші такі Ігри відбулись 2014 року у Лондоні. В 2017 році Ігри Нескорених пройдуть вже втретє в Канаді, однак свою збірну Україна представлятиме вперше.

Проект здійснюється за підтримки Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства інформаційної політики України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA), активних громадських організацій.

До програми змагань «Ігор Нескорених-2017» увійшли такі види спорту: стрільба з луку, легка атлетика, гольф, волейбол сидячи, пауерліфтинг, велоспорт, плавання, автоспорт, веслування на тренажері, теніс на візку, регбі у візку, баскетбол у візку. Змагання передбачено для чоловіків та для жінок.

Фото: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *