ОСТАННІ НОВИНИ

Батькам нагадують про контроль за дітьми під час літніх канікул

|

Поліція нагадує батькам про необхідність приділяти якомога більше уваги своїм дітям у період літніх канікул. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

У період літніх канікул завжди зростає кількість нещасних випадків, в яких травмуються, а деколи й гинуть діти. Те ж стосується і дорожньо-транспортних пригод за участю неповнолітніх пішоходів. Пояснюється це просто – діти, котрі зазвичай багато часу проводять у школах та за підготовкою домашніх завдань, влітку мають багато вільного часу, а батьки не завжди можуть проконтролювати де, з ким за якими справами вони проводять своє дозвілля.

Серед інших небезпек, які підстерігають дітей влітку – небезпека потрапити у непередбачувану ситуацію на воді. Часто забави зі стрибками у воду, змагання у плаванні та катання на різноманітних плавзасобах, зроблених з підручних матеріалів, завершуються неприємностями – і добре, коли поруч є хтось – чи товариш, чи випадковий очевидець, хто має відповідні навички і може врятувати дитину, котра наковталась води і тоне.

До переліку небезпечних місць, де діти можуть травмуватись входять незавершені будівлі, де завжди є ризик впасти з висоти або ушкодити ногу чи руку та лісові масиви, де можна заблукати. Гра дітей з вогнем також часто призводить до трагічних наслідків – опіків, а у деяких випадках і смерті.

Чи задумувались ви, батьки, що відповідальність за ваших дітей у період, коли вони перебувають без нагляду, повністю лежить на вас. І у випадку, коли з вашою дитиною трапляється якась неприємність, а ви не запобігли цьому, ви можете бути притягнуті до адміністративної, а у деяких випадках навіть до кримінальної відповідальності.

Тому, шановні батьки, періодично ставте собі запитання – а чи знаю я, де зараз моя дитина? І якщо ви не можете чітко відповісти самим собі на це, значить, ви щось робите не так і необхідно, не гаючи часу, з’ясувати чи з вашим чадом все гаразд. Поставтесь відповідально до нагляду за своїми дітьми у період літніх канікул. Це справді важливо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *