ОСТАННІ НОВИНИ

ЛКП «Збиранка» та ще п’ять львівських підприємств увійшли до переліку найбільших забруднювачів довкілля

|

Серед підприємств України, що найбільше забруднюють довкілля, є шість підприємств зі Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті екології Львівської ОДА.

До суб’єктів господарювання, що входять до «Переліку 100 об’єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні» у Львівській  області належать: Добротвірська ТЕС, державне підприємство «Львіввугілля», управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз», Львівське комунальне підприємство «Збиранка», Роздільське державне гірничо–хімічне підприємства «Сірка», Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал».

Впливи підприємств на довкілля у I кварталі 2017 року:

ДП «Львіввугілля»: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин протягом Iкв. 2017 р. збільшилися на 15 %  (на 1,2 тис. тонн) порівняно з відповідним періодом у 2016р.

Добротвірська ТЕС: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин уI кв. 2017 р. зменшилося на 6,1 %(на 0,7 тис. тонн)порівняно з аналогічним періодом минулого року.

УМГ «Львівтрансгаз»: протягом I кв. 2017 р. обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин зменшилися на 35 % (на 0,7 тис. тонн) у порівнянні з I кв. 2016 р.

ЛМКП «Львівводоканал»: у I кв. 2017 р. обсяги скидів у р. Полтва зворотних вод після каналізаційно–очисних споруд м. Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях зменшилися відповідно на 1,1% (на 0,1 млн.м3) та 24% (на 7 млн.м3) у порівнянні з відповідним періодом 2016 р.

Обсяги скидів у р. Полтва забруднюючих речовин після КОС м. Львова у I кв. 2017 р. по І-ій технологічній лінії збільшилися на 1,8% (на 0,12 тис. тонн), а по ІІ-ій – зменшилися на 23% (на,4 тис. тонн) порівняно з I кв. 2016 р.

На балансі Роздільського ДГХП «Сірка» станом на 01.04.2017р. знаходиться понад 3 млн. тонн фосфогіпсів, 79,5 млн. м3 хвостів флотації.

ЛКП «Збиранка розміщення відходів призупинено. Протягом І кварталу 2017 року побутові відходи на полігон ТПВ ЛКП Збиранка не завозилися і не складувалися. На території полігону виконувалися лише планові заходи по запобіганню самозаймання відходів і зменшенню їх негативного впливу на довкілля. Фільтрати з території полігону ТПВ накопичуються в резервуарах-накопичувачах обвалованих дамбами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *