30% закладів громадського харчування у Києві тимчасово припинили свою діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків. У столиці фахівці провели моніторинг роботи кафе у зв’язку зі спалахом кишкової інфекції. Про це Львівському порталу повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Києві.
Як зазначається, у зв’язку з реєстрацією в м. Києві випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, пов’язані з вживанням харчових продуктів у закладах громадського харчування, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, у межах частини 13 статті 4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», провели збір інформації в операторів ринку про діяльність, пов’язану з реалізацією харчових продуктів, за місцем впровадження їх господарської діяльності.
Основною метою було дослідити санітарний стан приміщення, чи підтримується в чистоті, робочому стані поверхня обладнання, що контактує із харчовими продуктами, утримується в непошкодженому стані, легко чиститься, дезінфікується, зроблена з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів. Також моніторили наявність медичних книжок у персоналу закладу.
При виявлені порушень з боку санітарного законодавства, суб’єктам господарювання надавалися консультації щодо їх усунення.
За рекомендаціями спеціалістів Головного управління 30 % закладів громадського харчування тимчасово припинили свою діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків.
Водночас повідомляється, що станом на 1 липня кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.
Фото: Держпродспоживслужба Києва