ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком знехтував законодавством, приймаючи рішення про маршрутні перевезення, – юрист

|

Рішення виконкому Львівської міської ради, яким автобусні маршрути перевізника «Фіакр-Львів» передали комунальному «АТП№1», незаконне. Адже можливість надання таких послуг здійснюється тільки через підписання угоди. А це можливо лише за результатами конкурсу, який досі не відбувся. Про це у коментарі «Львівському порталу» розповіла юрист Анна Мацюк.

«Рішення виконкому Львівської міської ради, за яким підприємство «Фіакр-Львів» втратило 10 маршрутів, є абсолютно незаконним. За законом, можливість надання послуг із перевезення будь-якому перевізнику, у тому числі  комунальному, реалізується лише через підписання договору на  перевезення. А це, своєю чергою, можливо лише за результатами конкурсу, що досі не відбувся», – зазначає Анна Мацюк.

За словами юриста, своїм рішенням виконавчий комітет знехтував будь-якими законодавчими нормами, адже право на підписання договорів на організацію перевезень має лише міське управління транспорту. Виконком таких повноважень не має. Крім того, документи комунального перевізника «АТП№1» у зв’язку з порушеннями нещодавно вилучила прокуратура. Водночас саме цьому перевізнику рішенням виконкому передали маршрути, які обслуговує приватне підприємство.

У свою чергу «Фіакр-Львів» вважає такі дії Львівської міської ради «рейдерським захопленням».

Нагадаємо, що сьогодні, 30 червня, завершується дія договорів з усіма компаніями, що обслуговують міські автобусні маршрути. Водночас, досі не відбувся повноцінний конкурс на визначення перевізників. Додамо, що рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду міському управлінню транспорту заборонено продовжувати дію чинних та укладати нові договори з перевізниками без дотримання вимог закону про автомобільний транспорт.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *