ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові «прикрили» підприємство, що відмивало кошти через фіктивні фірми

|

Податкова міліція Львова закрила «тіньовий» бізнес. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

Для приховування реального прибутку, до схеми діяльності товариства з обмеженою відповідальністю було залучено низку фізичних осіб-підприємців, що дозволило «зекономити» на сплаті податку на прибуток понад 1 млн грн. При чому, прийоми уникнення від сплати належних державі платежів на цьому не закінчились. Поміж іншим, товариство продавало товари іноземного виробництва, ввезені в Україну без сплати митних платежів, шляхом штучного подрібнення товарних партій за схемою так-званих «піджаків».

Така діяльність, вочевидь, давала пристойні не обліковані прибутки.

Під час обшуків, правоохоронці виявили значні суми готівкових коштів в іноземній валюті на півмільйона гривень в еквіваленті, печатки, штампи, чекові книжки, книги обліку доходів, банківські картки фізичних осіб-підприємців, від імені яких проводились господарські операції. Вилучено документи і чорнові записи про кількість перевезень, клієнтську базу з контрагентами у 5-ти областях України, а також комп’ютерну техніку і документи, що підтверджують імпорт товарів без сплати митних платежів.

Тепер, учасникам «тіньового» бізнесу доведеться відшкодувати всі недоотримані державою податки та шкоду, завдану їх несвоєчасною сплатою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *