ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ і САП не розслідуватимуть діяльність Манафорта як консультанта Партії регіонів

|

НАБУ і САП не уповноважені розслідувати діяльність Пола Манафорта як політичного консультанта Партії регіонів. Спільна заява обох відомств надійшла на адресу Львівського порталу.

Текст заяви подаємо без змін:

«У відповідь на численні запити ЗМІ та з метою унеможливити спекуляції у зв’язку з повідомленнями про отримання фірмою Пола Манафорта 17 млн дол. США від Партії регіонів упродовж 2012-2014 років, повідомляємо, що у матеріалах, переданих Національному антикорупційному бюро України колишнім першим заступником Голови Служби безпеки України Віктором Трепаком у травні минулого року, ім’я Пола Манафорта згадується у 22 записах за період з 20 листопада 2007 року по 5 жовтня 2012 року. Загальна сума витрат, вказаних у цих записах, становить 12,7 мільйонів доларів США.

Утім, як неодноразово, підкреслювали НАБУ і САП, наявність прізвища Пола Манафорта у списках так званої «чорної бухгалтерії» не означає, що він дійсно отримав ці кошти, адже у графі отримувачів містяться підписи інших осіб.

НАБУ і САП не проводили офіційного розслідування причетності Пола Манафорта до одержання коштів від Партії регіонів. Він не був і не є українським державним службовцем, і тому не може вчиняти корупційні діяння згідно з українським законодавством. Оцінку діям даної особи мають давати компетентні органи інших держав, чия юрисдикція поширюється на розслідування ймовірних фактів таких правопорушень», – йдеться у заяві.

Нагадуємо, що детективи НАБУ та прокурори САП розпочали досудове розслідування так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів на підставі документів, переданих Віктором Трепаком, 30 травня 2016 року. В рамках розслідування даного провадження 13 грудня 2016 року Голові ЦВК, чиє прізвище та підпис фігурували у переданих документах, було повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 161 698 доларів США, що в еквіваленті по курсу НБУ на час вчинення злочинів становило 1 294 438 грн (ч. 3 та ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *