ОСТАННІ НОВИНИ

Українська режисерка стала членом журі кінопремії «Оскар»

|

Українського кінорежисера Кіру Муратову запрошено до складу Американської кіноакадемії, яка визначає володарів премії «Оскар», повідомляє Національна спілка кінематографістів України, передає УНІАН.

Кіра Муратова стала одним із 774 кінематографістів з 57 країн, яких запросили до Американської кіноакадемії цього року.

У запрошенні кінорежисерів згадано два титуловані фільми Кіри Муратової – “Астенічний синдром” (1989) і “Настроювач” (2004).

Минулого року до складу академії, яка традиційно складається з 5-6 тисяч діячів кіноіндустрії, увійшли 680 кінематографістів.

У 2015 році організаторів Оскару звинувачували в нерівності, оскільки переважна більшість академіків – білі чоловіки. Серед 744 людей, яких запросили цього року, 39% складають жінки. Порівняно з 2015 роком кількість жінок зросла на 359%. Також на 331% збільшилась кількість академіків з іншим кольором шкіри. Наймолодшому академіку – 19 років (це американська актриса Ель Фанінг), найстаршому – 95 (американська актриса і комедіанка Бетті Уайт).

Серед режисерів, які стали кіноакадеміками в цьому році – лауреат Оскара-2017 Баррі Дженкінс, Кім Кі Дук, Алехандро Ходоровський, Такаші Мііке, Гай Річі та інші. Кіра Муратова також є членом Українського оскарівського комітету, який визначає, кого номінувати від нашої країни на Оскар в категорії «Найкращий іноземний фільм».

Фото: Рlatforma

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *