ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею митники затримали контрабанду французького вина

|

Громадянин України намагався ввезти в Україну елітне французьке вино вартістю понад 430 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

Напередодні, 45-річний громадянин України, мешканець Кіровоградщини  прибув з Республіки Польща у пункт пропуску «Рава-Руська-Гребенне» (Львівська обл) автомобілем  «HYUNDAI SANTAFE. Під час митного контролю цього транспортного засобу у працівників митниці  виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України.

Відтак, було прийнято рішення ретельно оглянути цей автомобіль. Підозра митників виправдалась. У багажному відділенні автомобіля вони знайшли 18 пляшок французького вина. Зокрема,  червоне сухе «CHATEAU LAFITE ROTHSHILD» 2003, 2004 та 2009 років. Як з’ясували пізніше – їх вартість понад 430 тис. грн..

Згідно з п.2 ч.2 ст.376  Митного кодексу України та Постанови КМУ № 434 від 21.05 2012 р. виявлений товар обмежений до переміщення громадянами.

Отже, громадянин України порушив встановлений  згідно з Митним  кодексу України  порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 471 МКУ. Товар вилучено. Справу скерують до суду.

Фото: ДФС у Львівській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *