ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян просять допомогти дітям-сиротам, які представлятимуть Україну на Кубку світу з міні-футболу

|

На світовому Кубку світу з міні-футболу  у Варшаві Україну представлятиме команда дітей, які виросли без батьківської опіки. Відтак, під час підготовки команди та організації поїздки виникли деякі фінансові труднощі. Саме тому усіх небайдужих просять допомогти юним футболістам  вдало виступити на світових змаганнях, передає кореспондент Львівського порталу.

Як розповідає керівник спортивного відділу «Центру опіки сиріт» Юлія Ільчишин, такий чемпіонат для дітей – це можливість реалізувати свої мрії.

«З 15 по 16 липня у Варшаві пройде 5-тий Кубок світу з футболу між дітьми під опікою. Участь в Кубку світу візьмуть 26 країн. Від України поїде команда, яка була  сформована на базі чемпіонату з міні-футболу «КОПА» між командами з шкіл-інтернатів, навчально-реабілітаційних центрів, дитячих будинків, який організовує місія «Центр Опіки Сиріт». Українська команда складатиметься з 10-ти футболістів. Загалом варто сказати, що цей кубок для дітей – це можливість задуматися над кар’єрою футболіста та побачити багато нового», – сказала вона.

У свою чергу, волонтер «Центру опіки сиріт» Юлія Василець додає, що окрім спортивної програми також на меті є показати дітворі Варшаву, культурну та архітектурну сторону міста. Однак, під час підготовки до кубку світу виникли деякі фінансові проблеми.

«Ми хочемо представити гідно нашу країну на кубку світу з міні-футболу. Але під час підготовки команди та організації поїздки в нас виникли деякі труднощі, які ми не готові самостійно фінансово покрити. Спорт – це є один із аспектів поїздки, але окрім цього хочемо показати діткам Варшаву. Ми запланували кілька місць, які хотіли б показати дітям, але один такий день нам обійдеться у 1200 злотих. Тому просимо відгукнутися усіх небайдужих допомогти в реалізації даної поїздки та гідно представити Україну на світовому рівні», – розповіла вона.

За словами директора школи-інтернат № 2 Андрія Закалюка, на Кубку світу діти матимуть змогу показати свої спортивні таланти, а також отримають новий спортивний досвід.

«Цей чемпіонат проводиться на досить високому рівні. Участь у ньому беруть найрізномантніші команди світу: від Південної Афирики до Пакистану. Діти матимуть змогу не лише позмагатися спортивно, але зможуть поспілкуватися між собою, а також з відомими футболістами. Дуже сподіваємося, що наші учні достойно представлять Україну на Кубку світу», – розповів він.

Більше про допомогу можна дізнатися на сайті «Центру опіки сиріт».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *