ОСТАННІ НОВИНИ

Заяви про вивезене сміття з центру Львова – мильна бульбашка. На околиці Львова «виросло» величезне сміттєзвалище

|

У мережі з’явилося шокуюче відео з перевантажувальної станції сміттєвого перевізника «Грінера Україна» на вулиці Богданівській з квадрокоптера. Відповідне відео розмістили «Варіанти», передає кореспондент Львівського порталу.

На відео зафіксовано величезні гори сміття. Окрім того видно, що сміттєві завали обгороджені високим парканом.

Водночас у прес-службі міськради Львова повідомляють, що з Галицького району Львова, який обслуговує «Грінера», сміття щоденно вивозиться. А от керівництво компанії під час міської комісії ТЕБ і НС два тижні тому  зізналося, що на перевантажувальній  станції перебуває 1,500 тон відходів зі Львова.

Раніше уже повідомлялось, що відходи з центру  Львова вивозяться на околиці міста. На перевантажувальну станцію не пускали Держекоінспекцію.

Водночас сьогодні у Львові через відсутність полігонів для вивезення ТПВ перестали працювати компанії «Аве-Львів» та САТ, натомість їхні майданчики тепер обслуговує комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс» та «Грінера Україна». За словами губернатор Львівщини Олега Синютки, у місті відбувається перерозподіл ринку сміття, що власне він планує зупинити, забравши собі повноваження керувати ТПВ Львова.

Цікаво, що учора міська рада обласного Миколаєва погодила фірмі «Екотех», що є у власності ТзОВ «Грінера Україна», засновником якого є колишній радник міського голови Львова Богдан Михалусь, вивозити відходи на місцевий полігон, а також погодила інвестицію у розмірі 30 млн грн від «Грінери» на впорядкування сміттєзвалища.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *