ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні купують антиукраїнські книги для державних бібліотек

|

Вугледарське міське управління культури купує для бібліотек книги про російських найманців на Донбасі. Про це під час круглого столу «Нове життя книгозбірень. Бібліотечна реформа в контексті вирішення проблем в системі держзакупівель книг» 20 червня 2017 року заявив видавець наукової літератури Олег Філюк. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Олег Філюк заявив, що останній книжковий тендер на «ProZorro» від Вугледарського міського управління культури містить 56 найменувань книг, із яких 42 – російськомовні, хоча в багатьох видань є повний аналог українською мовою. Окрім того, видавець зачитав анотацію з книги «Білет в одну сторону», замовлену міським управлінням культури. В ній ідеться про чоловіка з Тамбова, який приїхав на Донбас «заробити грошей».

«Ми зверталися й будемо звертатися до управління культури. Чому може навчити людей, наприклад, видання «Сьостри вампірши» в 7-ми томах? Хіба це та книжка, яка допоможе на цій території сформувати свідоме мислення, патріотизм, бажання розбудовувати землю, на якій живуть? Потрібно заборонити доступ подібних книжок у книгарні, інакше в нас буде Бессарабія, Закарпаття, аби не було питань, чому в нас немає Криму й ОРДЛО», – наголосив видавець.

Олег Філюк також розповів, що навіть науковці не знають про вихід великої кількості цікавої літератури, а в бібліотеки в цей час потрапляє не те, що потрібно. Водночас він запропонував відновити традицію книжкових ярмарків та перед закупівлею книг до бібліотек брати фахову рецензію, наприклад, в Інституті українознавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *