ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові реставратори вивчали техніки нанесення фасадної фарби

|

У межах проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ та ЛМР) з 13 по 20 червня тривав навчальний семінар на тему «Фасадні фарби, техніка вапняного нанесення». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«У межах семінару львівські архітектори та реставратори вивчали техніки нанесення фасадної фарби. Протягом тижня група місцевих архітекторів, майстрів та зацікавлених мешканців Львова під керівництвом Маркуса Шульца, художника-реставратора малярки з Німеччини, вчилася нанеcенню вапняної фарби та штукатурки, працювала з техніками «а секко» і «фреско».

Наприклад, фреско малярка – це техніка використання мінеральних сухих пігментів, розведених на воді з мінімальним додаванням спирту, які наносяться пензлем на вологу вапняну штукатурку. Таку техніку можна використовувати як для оформлення екстер’єру (фасадів), так і інтер’єрів (розписи на сходовій клітці тощо)», – розповіла Наталія Тарнавчик, керівник проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *