ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть облаштувати сміттєзвалище в межах міста

|

Сьогодні, 21 червня під час засідання наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка міській владі Львова запропонували на території поблизу ТЕЦ-2 на вулиці Пластовій облаштувати полігон ТПВ. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Так. Облаштувати полігон  на території ТЕЦ-2, де «Львівтеплоенерго» будуватиме сміттєспалювальний завод, запропонував міський голова Червонограда Андрій Залівський. Цю ідею підтримав Геннадій Зубко, доручивши міській владі Львова розглянути та вивчити це питання.

«Для того, щоб розуміти, яким чином створити тимчасовий полігон, тут потрібно чітко  визначитись, чому ми сьогодні на базі ТЕЦ-2не можемо зробити тимчасовий полігон. Чому на потрібно шукати місце, де воно через два роки ніколи не буде потрібне? Я думаю, що тут треба запропонувати довгострокові договори для тих, хто готовий у цьому напрямку працювати», – зазначив міністр.

Він додав, що будівництво смітєєпереробного заводу передбачає полігон для його нормального функціонування.

“Також 124 га ТЕЦ-2, чому там не можна зберігати ці відходи?”, – додав він.

Водночас голова Львівської ОДА Олег Синютка також наполіг на облаштування полігону біля ТЕЦ-2.

«Необхідно на території ТЕЦ-2 облаштувати необхідні можливості і також зняти будь-які спекуляції навколо цієї території,  і врегулювати таким чином проблему вивозу ТПВ зі Львова не одноразово, а до будівництва заводу ТПВ», – сказав губернатор.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий переконує, що облаштування полігону біля ТЕЦ-2 неможливе, проте не заперечив обговорення цього питання у колі експертів.

«На ТЕЦ-2 у нас немає вільної землі під полігон. У нас є територія під будівництво там заводу», – зокрема зазначив мер міста.

Також він наполіг на тому, що ділянку під полігон держава має виділити за межами міста Львова.

«Без ділянки для резервного полігону буде дуже важко. Шановний пане Віце-прем’єр-міністре, це прохання від громади м. Львова є вже 26 років. Про виділення земельної ділянки просив мер Шпіцер, мер Куйбіда, Буняк, я. На превеликий жаль, область жодної ділянки під резервний полігон для міста не виділила. А це дуже важливо, бо крім міста Львова потерпають ще чотири райони, які також не мають можливості куди системно вивозити сміття. Якщо буде виділена земельна ділянка, з усіма документами, відповідно до ДБНів, ділянка для резервного полігону – це буде один варіант вирішення проблеми», – вважає він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *