ОСТАННІ НОВИНИ

Як на Львівщині планують боротися із чергами на кордоні?

|

Вирішити проблему черг на кордоні могло б  відкриття пунктів пропуску через кожні 30 кілометрів. Про це під час брифінгу розповів представник МЗС у Львові В’ячеслав Войнаровський, передає кореспондент Львівського порталу.

«Україна повинна брати приклад з Польщі, адже там відкривали пункти пропуску з Німеччиною кожні 30 кілометрів. Сьогодні насправді є дуже багато ньюансів, які потрібно виплавляти. Однак, є і позитивні моменти.Зокрема, варто відзначити роботу Укрзалізниці, яка запроваджує нові рейси залізничного сполучення. Сьогодні під круглого столу згадували активну роботу Львівського аеропорту і відкриття нових авіарейсів. Звичайно проблемні питання є і пов’язані вони з дорожньою інфрастуркутeрjю, організацієї роботи нових пунктів пропуску і відкриття нових пунктів, запровадження спільного контролю із суміжними державами», – розповів В’ячеслав Войнаровський.

Окрім цього,  директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Поліна Лі нагадала, що у 2018 році розпочнуть будівництво нового пункту пропуку на українсько-польському кордоні Нижанковичі–Мальговичі.

«Наближчим часом ми хочемо відкрити ще один пункт пропуску Нижанковичі–Мальговичі. На будівництво даного пункту пропуску вже  замовили кошторисну документацію і до кінця 2017 планується завершити збір усіх документів та розробити проект даного об’єкту . І будемо сподіватися, що у 2018 році розпочнеться будівництво пункту пропуску Нижнковичі-Мальговичі через українсько-польський державний кордон», – розповіла вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *