ОСТАННІ НОВИНИ

У першому читанні ухвалено законопроект, що передбачає автоматичний арешт коштів на рахунках боржників

|

У президентському законопроекті щодо судової реформи передбачено автоматичний арешт коштів людей на рахунках за борги. Народний депутат України Альона Шкрум наголосила, що в законопроекті передбачений автоматичний арешт коштів на рахунках за борги для українських громадян. Про це пише УНІАН, передає Львівський портал.

Альона Шкрум (фракція “Батьківщина”) прокоментувала законопроект № 6232 “Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів” та внесла до парламенту альтернативний до президентського законопроект.

Шкрум наголосила, що президент України, виносячи такий законопроект, здійснює тиск на Верховну Раду з тим, щоби вона ухвалила недоопрацьований документ.

“Президент думає, що, переломивши парламент і змусивши його приймати в одному законопроекті величезну кількість різних норм, які не можуть бути в одному законі, один раз і домовившись про такі голосування один раз, щоб не витрачати зайві кошти, щоб не витрачати зайвий час, таким чином він начебто допомагає реформувати країну і лише ослаблює парламент, а не себе”, – заявила Шкрум.

За її словами, це не так, оскільки йде ослаблення багатьох державних структур влади.

Нардеп зазначила, що президентський законопроект “є найдовшим законопроектом в історії України”, і в ньому містяться зміни не до трьох кодексів, як зазначено в назві, а ще до 8 кодексів і до 18 законів України.

“Там, як говорить класик, змішалися і коні, і люди”, – зазначила Шкрум.

Вона наголосила, що в законопроекті передбачений автоматичний арешт коштів на рахунках за борги для українських громадян.

За її словами, також законопроектом передбачено “виклик у суд відповідача через інтернет, якщо не можливо встановити місце перебування”, “прибирається так звана “банківська таємниця”, крім того, документ містить “лобістські інтереси, корупційні інтереси Адміністрації президента і її, на жаль, представників”.

Шкрум, посилаючись на висновки науково-експертного управління Верховної Ради, зазначила, що не потрібно порушувати регламент ВР і необхідно розділити зміни до різних кодексів, передбачивши їх ухвалення різними законопроектами.

Фото: Минфин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *