ОСТАННІ НОВИНИ

Безвізом на Львівщині скористались майже 7 тисяч людей, не пустили лише 13

|

На Львівщині майже 7 тисяч осіб перетнули кордон за біометричим паспортом і лише 13 отримали відмову їхати за безвізом, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами директора департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА Поліни Лі,  13 людей, яким відмовили у біометричних паспортах, мають проблеми з  міграційним законодавством, або не мали належних підтверджень фінансового забезпечення їхньої подорожі.

«На Львівщині 6 900 людей, які  перетнули кордон за біометричними паспортами і 13 особам  не дозволили їхати за безвізом. Також хотіла додати, що запити громадян на отримання віз не знизились. За інформацією Чеського і Польського Генеральних консульств люди досі звертаються за освітніми та  робочими візами, оскільки безвіз не дає права навчатись чи працювати у країнах Євросоюзу», – розповіла вона.

Окрім цього Поліна Лі зазначила, що прикордонні служби Польщі та України працюють у штатному режимі.

«Прикордонні служби і одної і другої держави працюють в штатному режимі. Перевірка за біометричним паспортом займає від 3 до 5 хвилин часу. Тому що зараз відсутнє механічне внесення даних, паспорт сканується і тому така процедура є досить швидкою», – резюмувала вона.

Водночас, почесний консул Королівства Бельгія Ярослав Гарцула зазначив, що безвізовий режим України з ЄС – це великий політичний крок.

«Для українців безвівз – це  право бути в Європі, право людини проживати там, де вона хоче, це лайк громадянам, які можуть тепер переміщатися без віз. В аеропорту в Брюсселі було зроблено чотири коридори в честь українського безвізу, а прикордонні служби в перший день безвізу , зустрічаючи українців, не питали в нічого, окрім паспорта. Європа нас зустрічає з усмішкою», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *