ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники запобігли незаконному вивезенню з України 70 тисяч євро

|

Працівники Львівської митниці ДФС на «Краковці» ви явили українця, що намагався незаконно вивезти з країни чималу суму валюти, яке перевищувала дозволену норму. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

Сьогодні, 15 червня, 35-річний громадянин України, мешканець Тернополя, прямував до Республіки Польщі через пункт пропуску «Краковець» смугою руху «зелений коридор» автомобілем BMW X5. Цим засвідчив про відсутність будь-яких товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або належать до категорії тих, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження. Рух цією смугою передбачає, зокрема, наявність у кожного громадянина готівки у сумі, що не перевищує еквівалент 10 000 євро.

На момент проходження митного контролю громадянин не надавав інспектору митниці належним чином оформленої митної декларації, однак під час усного опитування він заявив про наявність в нього та пред’явив до митного контролю у службовому приміщенні 80 000 євро. У своїх письмових поясненнях громадянин вказав, що переміщував цю валюту в особистих потребах. Також вказав, що не має при собі жодних дозвільних документів на переміщення валютних цінностей.

Отже, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України валютних цінностей у розмірі 70 000 євро (сімдесят тисяч євро), що відповідно до додатку № 10 Постанови Кабінету Міністрів України № 436 від 21.05.2012 р., обмежені до переміщення через митний кордон України та потребують Генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій (для вивезення за межі України та ввезення в Україну готівкової іноземної валюти), чим порушив встановлений відповідно до Митного кодексу порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю.

З виявленої суми, відповідно до українського законодавства, за протоколом про порушення митних правил затримано70 000 Євро.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 471 Митного кодексу України. Валюту вилучено до рішення суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *