ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора від ворожого вогню постраждало троє українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців дістали поранення. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО, передає Львівський портал.

Луганський напрямок

Бойові дії вчора велися по всьому фронту. Зокрема, окупанти активізувалися біля Щастя, де зазвичай достатньо спокійно. Противник тричі відкривав вогонь з протилежного берега Сіверського Донця, зокрема і з важкого озброєння.

Також дуже неспокійно вчора було у Новоайдарському районі (Трьохізбенка) та Попаснянському районі (Новоолександрівка). При цьому противник кілька разів застосовував міномети. Зазначимо, що на Бахмутській трасі в районі Кримського вчора сталося 2 короткотривалих ворожих обстріли.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 19 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння. Більшість із них сталися в темну пору доби. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

У Пісках ввечері противник застосував 122-мм гармати. Протягом 10 хвилин окупант випустили по наших позиціях 33 снаряди.

Також тривають активні бойові дії під Авдіївкою та на сусідніх позиціях. Противник активно застосовує міномети, обстріли тривають, як у світлу, так і в темну пору доби.

Дуже неспокійно було під Горлівкою. У Новолуганському близько 11 години ранку ворог відкрив вогонь з танка.

О 22:45 бойовики відкрили вогонь по с. Суха Балка неподалік Горлівки зі 152-мм артилерії. Внаслідок інциденту місцевий мешканець загинув. Під час обстрілу чоловік знаходився поблизу будинку і не мав можливості сховатися від снарядів. Він загинув на місці. Окрім того, від ворожого вогню 2 житлових будинки пошкоджено, ще один повністю зруйнований.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 13 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

У трьох місцях – Красногорівці, Миколаївці та Чермалику – ворог застосовував важке озброєння. При цьому було випущено понад 30 снарядів і мін. Слід зазначити, що найпотужніші обстріли сталися в світлу пору доби.

Загалом, як і раніше, основні бойові дії ведуться на ділянці фронту Павлопіль – Широкине, де бойовики активно обстрілюють майже кожен наш опорний пункт. Українські війська одразу ж відкривають вогонь у відповідь.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 23 ворожих обстріли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *