ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові засудили лікарку, що за чотири тисячі видавала довідки про інвалідність

|

У Львові суд оштрафував на 25 тисяч гривень лікаря за вимагання хабара. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду Львова від 29 травня, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, обіймаючи посаду голови комісії, лікаря-терапевта Шевченківської міжрайонної МСЕК КЗ ЛОР «Львівський обласний Центр медико-соціальної експертизи», 28 лютого цього року  висловила незаконне прохання про необхідність надання їй неправомірної вигоди.

«Т а 02.03.2017р., перебуваючи у приміщенні кабінету №109, що знаходиться на 4 поверсі адміністративної будівлі першого поліклінічного відділення першої міської клінічної лікарні ім. Князя Лева за адресою: м. Львів, вул. Лемківська, 28, отримала неправомірну вигоду в розмірі 4000 гривень за прийняття позитивного рішення нею, як головою МСЕК, під час прийняття комісією рішення за результатами проходження відповідної процедури щодо встановлення інвалідності, сприяння в межах наданих їй повноважень керівника у позитивному голосуванні членами Шевченківської міжрайонної МСЕК КЗ ЛОР «ЛОЦМСЕ» щодо встановлення інвалідності цій особі строком на два роки, видачу медичної довідки МСЕК та подальше скерування виписки з акту огляду МСЕК до органу уповноваженого на виплату пенсії (державної соціальної допомоги)», – йдеться у вироку суду.

Своєю черго Шевченківьский суд виніс вирок лікарці-хабарниці:

«Визнати винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України, та призначити покарання у виді штрафу розміром 1500 неоподаткованих мінімумів доходів (25,5 тис. грн– ред.) громадян з позбавленням права обіймати керівні посади у медичних закладах державної та комунальної власності строком 2 роки».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *