ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного тижня Рада розгляне законопроект про завершення АТО?

|

Наступного тижня на розгляд Верховної Ради подадуть законопроект про завершення АТО та новий етап використання Збройних сил України. Про це сказав перший заступник голови депутатської фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук у коментарі “112 Україна“.

“Очікується, що наступного тижня у ВР буде внесено законопроект, який дасть можливість завершити етап АТО і почати етап нового використання наших ЗСУ. Я не можу розкривати подробиці (законопроекту, – ред.), давайте дочекаємось тижня, коли він буде поданий. Тоді ми будемо коментувати остаточно затверджений текст”, – сказав Тетерук.

У відповідь на запитання, хто працював над текстом, нардеп сказав, що є група авторів, які наразі допрацьовують проект закону.

“АТО керується нашим антитерористичним центром згідно з нормами закону про боротьбу з тероризмом і очолюється представниками СБУ. Ми маємо на сьогодні абсолютно інші завдання і загрози, які не вирішуються у форматі АТО. У цьому контексті буде розширено можливості застосування наших збройних сил. Оперативний штаб буде включати у себе всі наші військові підрозділи, також центрально сюди будуть інтегровані наші ВЦА, щоб у зоні проведення військового конфлікту усі дії були чіткі і виконувалися у послідовному варіанті”, – додав Тетерук.

За його словами, наразі антитерористична операція виконала найголовніші покладені на неї функції – стабілізувала ситуацію в частині Луганської і Донецької областей, дозволила провести в Україні вибори, за допомогою АТО повернули частину територій.

“Цілком зрозуміло буде шукати відповіді на гібридну агресію, ми повинні шукати сучасні адекватні відповіді на те, як повертати наші території, як взаємодіяти”, – сказав нардеп.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *