ОСТАННІ НОВИНИ

Довіряй, проте перевіряй: поліція попереджає про найзухваліші хитрощі шахраїв

|

Правоохоронці попереджають: через надмірну довірливість втрачають значні кошти. Перелік послуг, які начебто надають шахраї, надзвичайно широкий, про що свідчать заяви потерпілих. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

В Сихівський відділ поліції звернулася 77-річна мешканка Львова. Пенсіонерка повідомила, що 9 червня до неї додому завітала невідома особа, яка пообіцяла суттєві знижки в одній із торгових мереж міста. За це жінка заплатила 400 доларів США та 200 гривень.

Сихівські правоохоронці наразі перевіряють ще одну заяву – від 25-річного львів’янина. В січні він передав 65 000 гривень 35-річному жителю Перемишлянського району, який запропонував допомогти з придбанням житла. Відтоді шахрай перестав виходити на зв’язок.

Жертвою афериста став і 63-річний житель міста Червоноград, який також планував купити нерухомість. Своєму знайомому, 33-річному мешканцю міста Соснівка, пенсіонер ще навесні 2010 року віддав 60 000 доларів на придбання будинку. Чоловік залишився і без житла, і без грошей.

Іноді громадяни просто позичають значні кошти особам, які потім їх не повертають. Так, у Галицький відділ поліції звернувся 70-річний житель Пустомитівського району. Він у квітні позичив на пару тижнів знайомому 6 900 доларів США та 75 000 гривень. Боржник своєчасно гроші не повернув і зустрічей уникає.

В Залізничний відділ поліції 9 червня надійшла заява від 29-річної жительки Херсонської області. За словами потерпілої, вона познайомилася в мережі Інтернет з чоловіком, який пообіцяв допомогти із працевлаштуванням за кордоном. За послугу жінка заплатила йому 68 000 гривень, причому навіть не зберегла номер рахунку, на який переказала кошти.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ст..190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Працівники поліції встановлюють особи зловмисників, обставини, за яких були вчиненні правопорушення.

Правоохоронці попереджають: не довіряйте свої кошти малознайомим людям. Особливо, коли йдеться про значні суми. У випадку їх передачі оформляйте це нотаріально щоб були підстави звернутися до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *