ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники попереджають про високу пожежну небезпеку на Львівщині

|

З 12 по 13 червня по північній частині Львівської області і (Бродівський, Радехівський,Сокальський райони) очікується місцями висока (4 клас) та надзвичайна (5 клас) пожежна небезпека. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС у Львіівській області.

Загалом, 12 червня на території області хмарна погода з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південно-західний 9 – 14 м/с. Температура вдень 22 – 27° тепла.

У зв’язку з утриманням переважно сухої погоди, Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до громадян з проханням не провокувати пожежі у екосистемах, лісових масивах та дотримуватися елементарних правил безпеки.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

Водночас, Головне Управління ДСНС Львівщини рекомендує:

  • Люди з підвищеною чутливістю до спеки мають залишатися у прохолодних або кондиційованих приміщеннях протягом того часу, коли сонце перебуває у своїй найбільш активній фазі (з 12:00 до 16:00).
  • При використанні у приміщеннях вентиляторів та кондиціонерів застерігайтеся протягів та переохолодження.
  • Рекомендується вживати збільшену кількість води та інших безалкогольних напоїв, для попередження зневоднення організму. Для компенсації втрат рідини та мікроелементів рекомендується вживати: підсолену та мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочна сироватка), соки, несолодкі відвари ягід та фруктів, зелений чай. Вживання газованих напоїв рекомендується обмежити. Люди похилого віку повинні часто вживати воду, не очікуючи на відчуття спраги.
  • При можливості обмежити фізичні навантаження, особливо під відкритим сонцем та в години найбільшої спеки. Обмін тепла в організмі людини (метаболічна теплопродукція) залежить від рівнів фізичної активності, акліматизації, віку та будови тіла. Необхідно знати про підвищення ризику при фізичній активності під час спекотної погоди та симптоми теплового удару.
  • У житлових та службових приміщеннях рекомендується проведення щоденного вологого прибирання.
  • В період літньої спеки потрібно обирати одяг з легких та натуральних матеріалів, носити головні убори, а також слід уникати тісної одежі.
  • Щоденно приймати душ. Адже, спека – це той період, коли можна не обмежувати проведення водних процедур.
  • Вживати їжу, що легко засвоюється, з багатим вмістом вітамінів та мінеральних речовин, надавати перевагу овочам та фруктам, уникати вживання алкоголю, особливо це стосується важких алкогольних напоїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *