ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія незаконно віддала пам'ятку архітектури під готель

|

Органи прокуратури Львівщини попереджено незаконне вибуття з комунальної власності земельної ділянки в центрі міста Львова площею 0,0445 га. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури області.

Ухвалою Львівської міської ради від 20.10.2016 товариству з обмеженою відповідальністю надано дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,0445 га в центрі міста Львова для обслуговування будівлі готелю за рахунок земель житлової та громадської забудови.

При цьому, приймаючи таке рішення, міська рада не врахувала, що вказана будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення і розташована в межах історичного ареалу та зони регульованої забудови міста Львова. Окрім того, під час прийняття вказаного рішення міською радою порушено процедуру надання дозволу на виготовлення документації із землеустрою.

Відтак, з метою захисту інтересів територіальної громади міста Львова та збереження комунального майна, Львівська місцева прокуратура №1 звернулась до Львівського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом про визнання протиправною та скасування вказаної ухвали Львівської міської ради

08.06.2017 доводи прокурора визнані судом обґрунтованими, у зв’язку з чим позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі, ухвалу Львівської міської ради визнано протиправною та скасовано.

За таких обставин, судом першої інстанції скасовано дозвіл суб’єкту господарювання на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) в межах історичного ареалу та зони регульованої забудови міста Львова.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *