ОСТАННІ НОВИНИ

У неділю до Польщі вирушить «Перший безвізовий поїзд» Київ-Львів-Перемишль

|

У неділю, 11 червня, з Києва до ЄС вирушить «Перший безвізовий поїзд» до Перемишля, на якому здійснять символічну першу безвізову подорож до ЄС 40 громадських активістів, аналітиків, експертів митців і журналістів. Про це Львівському порталу повідомили організатори поїздки.

Метою подорожі є символічний акт першого перетину кордону з ЄС за безвізового режиму, а також публічне обговорення і рефлексія питань свободи пересування в сучасному світі, шляху України до безвізового режиму, значення його набуття.

Під час зупинки у Львові до учасників подорожі приєднаються відомі львів’яни.

По прибуттю до Перемишля на залізничному вокзалі відбудеться прес-конференція, у якій візьмуть участь, окрім пасажирів поїзда, польські громадські діячі, інтелектуали, дипломати з обох сторін, зокрема, Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця та екс-депутат Європарламенту і громадський діяч Павєл Залєвський.

З програмою можна ознайомитися за посиланням:https://goo.gl/43MmWB

Стежити за перебігом поїздки у соцмережах можна буде за хештегами#безвізовийпоїзд #visafreetrain #безвизовыйпоезд

Захід організовано ГО «Європа без бар’єрів» та партнерами з інтернет-видання «Європейська правда» й Інституту світової політики, що виборювали безвізовий режим.

Захід проходить під егідою Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства за підтримки проекту “Громадська синергія”, що фінансується Європейським Союзом та реалізується Міжнародним фондом «Відродження».

Як відомо, о 00.00 год. 11 червня стартує безвізовий режим України з ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *