ОСТАННІ НОВИНИ

У Сколе планують створити Європейський центр розвитку туризму

|

У місті Сколе створять спільний польсько-український навчальний заклад – Європейський центр розвитку туризму професійної освіти та рекреації імені Миколи Коперника. Про це Львівському порталу поідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Центр здійснюватиме розвивально-дослідницьку і комерційну діяльність та стимулюватиме впровадження інновацій на Львівщині.

Про це сьогодні, 7 червня, говорили під час міжнародної конференції за участі заступника голови Львівської ОДА Оксани Стоколос-Ворончук, голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, доктора, Президента Університету Економіки у м. Бидгощі Кшиштофа Сікори, експертів.

«Розвиток туризму є пріоритетним напрямком на транскордонних територіях. Він сприятиме підвищенню зайнятості населення, особливо молоді, розвитку економічних відносин, доброму міжнародному співробітництву. Реалізація цього проекту призведе до тісної співпраці місцевої влади, освіти і бізнесу у вирішенні завдань щодо збереження культурної спадщини, розвитку соціальної та економічної сфери послуг, створення нових місць праці», – зазначила заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук.

Центр створять на базі палацу Гределя у Сколе. Проект реалізують під патронатом голови Львівської ОДА. Він сприятиме розвитку туризму та рекреації, формування умов для економічної, соціальної, культурної діяльності, розвиток прикордонних територій між Польщею і Україною, налагодження міжнародного співробітництва між країнами шляхом.

Європейський центр займатиметься проведенням майстер-класів, практичних квестів, тренінгів, перепідготовкою профільних кадрів: готельєрів, рестораторів, туроператорів,  реалізацією навчальних і науково-дослідних проектів тощо.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *