ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий знову просуває пресування сміття у Львові

|

Єдиним варіантом вирішення проблеми зі сміттям у Львові  є вивезення його у компостованому вигляді. Про це сьогодні, 8 червня, під час сесійного засідання Львівської міськради повідомив міський голова Львова Андрій Садовий ,передає кореспондент Львівського порталу.

«Без запуску можливості пресування і обмотування поліетиленом і вивезення на цей полігон  – це робота яка велась більше півроку, щоб це уможливити. Поза тим у нас хороша динаміка з компанією Egis. Вони зупинилися на ділянці ТЕЦ-2. Сьогодні ми маємо розроблене ТЕО і наступний крок – проектування. У цьому рої ми маємо завершити всі роботи по проектуванню і приступити до першої черги будівництва заводу», – зазначив мер Львова.

Водночас він пояснив, як виглядатиме сміттєспалювальний завод.

«Завод передбачає три фази. Перша фаза – комплекс по механіко-екологічній переробці та сортування. Другий комплекс – це компостування і третій комплекс – це спалення. Третій комплекс – найбільш вартісний, його вартість складатиме орієнтовно  100 млн євро. Підтверджує свою співпрацю в сумі 75 млн ЄБРР. Також ЄБРР готові надати місту додатково 20 млн грнна питання вирішення проблем з ТПВ. Вони підуть на рекультивацію і на втілення програми Zero Waste», – пояснив А. Садовий.

«Як варіант, на опалювальну частину плануємо оголосити конкурс. Сортування і компостування – очікуємо проектну частину на жовтень 2017 року. По опалювальній частині будемо думати що робити», – додав заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *