ОСТАННІ НОВИНИ

Кого б обрали українці, якби президентські вибори відбувались зараз

|

Якби вибори президента України відбувалися зараз, 11,5% виборців проголосували б за лідера партії “Батьківщина” Юлію Тимошенко; 11% – за чинного президента Петра Порошенка; 10,7% – за голову фракції “Опозиційний блок” Юрія Бойка. Про це свідчать дані опитування центру соціологічних досліджень “Софія”, передає Львівський портал.

Згідно з результатами дослідження, які були презентовані на прес-конференції в Києві в середу, 7,8% опитаних українців готові проголосувати на президентських виборах за лідера Радикальної партії Олега Ляшка; 6,9% – за лідера “Громадянської позиції” Анатолія Гриценка; 6,4% – за лідера партії “За життя” Вадима Рабиновича; 4,9% – за співака Святослава Вакарчука; 4,7% – за мера Львова Андрія Садового; 3,1% – за колишнього голову Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі; 2,9% – за лідера партії “Свобода” Олега Тягнибока; 2% – за народного депутата України Дмитра Яроша; 1,9% – за народного депутата Надію Савченко.

При цьому 5% опитаних мають намір голосувати за інших кандидатів, 4,6% – проголосували б проти всіх і 13,6% не змогли відповісти.

Якби зараз в Україні відбувалися парламентські вибори, то 5% -й бар’єр подолали б 7 партій. Так, ВО “Батьківщина” набрала б 10,8%; “Опозиційний блок” – 10,3%; “Блок Петра Порошенка “Солідарність”- 9,8%; “Радикальна партія”- 7,8%; партія “За життя” – .3%;”Самопоміч”- 6.2%;”Громадянська позиція”- 5,6% .

Серед інших партій найвища підтримка у ВО “Свобода” – 3,9%; у “Руху Нових сил” – 2,2%; в “УКРОПу” та “Удару” Віталія Кличка – по 1,6%.

Водночас 5% респондентів мають намір голосувати проти всіх партій, а 17,9% – не змогли відповісти.

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися б найближчого тижня, то 38,3% опитаних обов’язково б проголосували; 32,8% – не впевнені, але швидше мають намір голосувати; 5,5% – не впевнені, але скоріше не будуть голосувати; 20,3% – точно не планують голосувати; 3,1% – не змогли відповісти.

Опитування проводилося з 26 травня до 1 червня у всіх регіонах України, окрім Криму та неконтрольованої території Донецької та Луганської областей. Було опитано 1217 респондентів шляхом проведення індивідуального інтерв’ю за місцем проживання, статистична похибка не перевищує 3%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *