ОСТАННІ НОВИНИ

До Академії сухопутних військ завітала делегація НАТО

|

До Академії сухопутних військ завітала низка військових представників окремих держав-членів та військово-командної структури НАТО. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії сухопутних військ.

Зокрема, до складу делегації увійшли військові представники США — віце-адмірал Джон Крістенсон, Румунії — генерал-лейтенант Думітру Скарлат та Великої Британії — генерал-лейтенант Сер Джордж Нортон.

Іноземних військовослужбовців зустрічав начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Під час брифінгу очільник навчального закладу подякував іноземним гостям за підтримку нашої країни у цей нелегкий для неї час та висловив сподівання, на подальшу співпрацю між військовослужбовцями наших країн. Також він розповів про історію та сучасність Академії й окреслив основні завдання, які покладені керівництвом оборонного відомства на колектив вишу.

Після перегляду презентаційного фільму про навчальний заклад гості мали можливість довідатися про специфіку підготовки офіцерських кадрів для вітчизняного війська. Вони, зокрема, відвідали навчально-тренувальні комплекси стрільби та водіння, а також музей навчального закладу. Представники делегації ознайомилися й з літературою, що випускається у друкарні Академії.

Згодом, після переїзду до військового містечка «Центральне» Міжнародного центру миротворчості і безпеки, до складу делегації приєдналися також начальник Управління розвідки Міжнародного військового штабу НАТО бригадний генерал Пол Нельсон, помічник начальника штабу Департаменту освіти і підготовки Стратегічного командування НАТО з операцій бригадний генерал Йорген-Хоакім Вон Сандрарт, а також військові представники Естонської Республіки— комодор Ігор Шведе, Латвійської Республіки —  генерал-майор  Юріс Зейбартс, Литовської Республіки- бригадний генерал Гінтатутас Зенкевичус, Республіки Польща — генерал-лейтенант Анджей Фалковскі, а також заступник військового представника Канади полковник Сильван Турбайд.

Керівництво навчального закладу та Міжнародного центру миротворчості та безпеки ознайомило іноземних гостей зі структурою та завданням Академії та МЦМБ й відповіло на численні запитання.

Згодом представники делегації окремих держав-членів та військово-командної структури НАТО відвідали один з корпусів Навчального центру «Партнерство заради миру», де їм було презентовано курс протидії саморобним вибуховим пристроям.

Також вони побували у відділенні безпеки і контролю МЦМБ та поспостерігали за заняттями українських військовослужбовців, які відбувалися під керівництвом іноземних інструкторів.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *