ОСТАННІ НОВИНИ

У Сокалі концесіонер довів до знищення кінотеатр і завдав збитків на більше ніж на мільйон

|

У Сокалі концесіонер довів до знищення кінотеатр, а також завдав збитків на 1,2 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі облансої прокуратури Львівщини.

Так, у березні 2012 року цілісний майновий комплекс кінотеатру та гаражів у місті Сокаль був переданий Сокальською районною радою у концесію суб’єкту господарювання – ТОВ «Скорпіон» для проведення реконструкції, внесення покращень та задоволення громадських потреб – здійснення кіноконцертної діяльності. При цьому, договір укладено терміном на 49 років.

Однак, упродовж тривалого часу умови договору концесіонером не виконувалися. Зокрема, роботи з ремонту та покращення об’єкту, обумовлені договором, не здійснювались, кошти на їх фінансування не спрямовувались, концесійні платежі не сплачувались, відтак, отримане у концесію майно за безпосереднім призначенням не використовувалось, що в подальшому призводило до руйнування та занепаду об’єкта культурного призначення районного рівня.

З метою збереження комунального майна, Червоноградська місцева прокуратура звернулась в господарський суд Львівської області із позовом в інтересах Сокальської районної ради до ТОВ «Скорпіон» про розірвання зазначеного договору та стягнення заборгованості на суму близько 1,2 млн грн.

Завдяки активній участі прокуратури в суді, 03.03.2017 суд визнав позовні вимоги прокурора обґрунтованими та задоволив позовну заяву у повному обсязі: розірвав договір та стягнув з відповідача вказану суму заборгованості.

За результатами виконання даного судового рішення, 23.05.2017 цілісний майновий комплекс кінотеатру та гаражів у місті Сокаль площею понад 1200 кв м та вартістю 2,6 млн грн, вилучено у концесіонера та передано в оперативне управління відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігій Сокальської районної державної адміністрації.

Наразі вчиняються активні виконавчі дії до стягнення суми заборгованості з концесійних платежів, задоволеної судом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *