ОСТАННІ НОВИНИ

Через незаконну врізку в трубопровід, яка спричинила витік нафти у річки Львівщини, відкрито кримінал

|

Поверхню річок Яблунька та Стрий очистили від забруднення нафтопродуктами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Власне 29 травня у річці Яблунька у м. Турка було зафіксовано масляні плями з характерним запахом дизельного пального.

«Забруднення річки Яблунька з наступним попаданням нафтопродуктів в річку Стрий сталося через несанкціоновану розгерметизацію продуктопроводу ДП «Прикарпатзахідтранс» внаслідок кримінальної врізки з метою крадіжки дизельного пального», – повідомляє департамент.

Аварійною бригадою ДП «Прикарпатзахідтранс» врізку ліквідовано та відновлено безпечну роботу трубопроводу.

«З метою недопущення поширення забруднення на водних об’єктах області, було виставлено 3 бонові загородження на річці Яблунька у межах м. Турка (пл. Ринок, вул. Круг Городище). Станом на 30 травня основну кількість нафтопродукту, що потрапив до річки було зібрано. Проведено роботи по очищенню берегів р. Яблунька.Станом на 1 червня поверхня води річки Яблунька та річки Стрий очистилась від забруднення нафтопродуктами. За фактом незаконної врізки та пошкодження продуктопроводу порушено кримінальну справу», – інформують у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *