ОСТАННІ НОВИНИ

Зекономлені субсидії отримають понад 18 тисяч львівських родин

|

У Львові 18 тисяч сімей отримають перерахунок частини зекономлених житлових субсидій. Про це сьогодні, 2 червня, під час брифінгу повідомила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович, передає кореспондент Львівського порталу.

«Ті одержувачі житлових субсидій, які зекономили електроенергію та газ для опалення, отримають часткову монетизацію субсидій. Ми вже маємо списки таких домогосподарств, їх є понад 18 тисяч. Відтак є час до 1 вересня, щоби отримати від них заяву із реквізитами їхніх банківських рахунків чи поштових відділень. Працівники соцзахисту зателефонують чи письмово звернуться до них, через ЛКП чи ОСББ їм передадуть типову заяву, яку вони повинні заповнити для відшкодування цих коштів», – розповіла вона.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові 136 тисячам 813 родинам не провели автоматичне перерахування житлових субсидій.

Довідка:

З 1 травня 2017 року набули чинності зміни до Положення, внесені постановою Кабміну від 26.04.2017 №300, зокрема, щодо призначення субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію  у попередньому періоді.

Так, передбачено алгоритм  монетизації частини зекономлених житлових субсидій. Частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або 150 кВт електричної енергії  ( в разі використання природного газу/електроенергії для індивідуального опалення), перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується  через відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта» на підставі списків таких осіб, які подаються до 1 червня поточного року підприємствами-виробниками/виконавцями послуг з газо-, електропостачання в паперовому та електронному        вигляді структурному підрозділу з питань соцзахисту населення, та в яких зазначається сума  невикористаної субсидії.

Перерахування частини невикористаної субсидії на особовий рахунок одержувача субсидії здійснюється структурним підрозділом з питань соцзахисту населення на підставі особистої заяви одержувача, поданої до 1 вересня поточного року. Структурний підрозділ з питань соцзахисту населення повідомляє одержувачу субсидії про необхідність подання зазначеної заяви.

Відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати  соцдопомог та пенсій, здійснюється субсидіантом самостійно. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *