ОСТАННІ НОВИНИ

Віряни без упину приходять попрощатися з Блаженнішим Любомиром Гузаром

|

Сьогодні у Львові відбулась заупокійна літургія за Блаженнішим Любомиром Гузаром. Сотні львів’ян та приїжджих людей прийшли віддати йому свою шану,  передає кореспондент Львівського порталу.

Після літургію у храмі звучатимуть: хорова капела «Дударик», хор Львівської опери, академічна капела «Трембіта», тощо. Віддати шану Блаженнішому прийдуть також мистецький та науковий осередки Львова.

«Блаженніший Любомир був дуже уважним до кожної особи. Люди свідчили, що отримували від нього листи на домашні адреси після їхніх привітань з Днем народження чи Великоднем. Він завжди зустрічно відправляв листа з подякою чи висловлнням сердечності за увагу до його особи. Люди буди здивовані, адже кардинал католицької церкви, патріарх УГКЦ настільки уважно і тонко про всіх пам’ятає. Це була одна з найменших його рис, адже він був особою-велетнем, яка будувала церкву і цінності людей, які належать до цієї церкви», – сказав Синкел Курія Львівської Архиєпархії, отець Павло Цвьок.

Зазначимо, що до Львова тіло Любомира Гузара привезли недаремно. Він народився у Львові. Саме тут він був обраний і проголошений Главою Української греко-католицької церкви. Собор Святого Юрія був перший його осідком, як патріарха.

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *