ОСТАННІ НОВИНИ

Тіло Любомира Гузара сьогодні ввечері привезуть до Львова

|

З Блаженнійшим Любомиром Гузаром, який напередодні пішов із життя, спершу попрощається його рідний Львів, а потім Київ, де його і поховають. Про це розповів голова УГКЦ Блаженнійший Святослав, пише 24 канал.

За його словами, вранці 1 червня траурний кортеж з тілом Любомира Гузара вирушив до Львова – “до міста, де він народився та де мешкає його родина”.

Планується, що його тіло сюди прибуде цього ж дня близько 19 години та перебуватиме у Архикатедральному Соборі Святого Юра.

Як стверджує священнослужитель, львів’яни зможуть попрощатися з Блаженнійшим Любомиром 2 і 3 червня – у п’ятницю заупокійна літургія розпочнеться о 10:00, потім Собор буде відкритим упродовж всього дня та ночі, а вже в суботу після заупокійної служби, яка розпочнеться о 9:00, вулицями Львова пройде скорботна хода. Завершиться захід у Храмі Святого Архистратига Михаїла .

До Києва тіло Блаженнійшого має прибути зранку неділі, 4 червня. У столиці з колишній головою УГКЦ кияни та гості зможуть попрощатися упродовж неділі та понеділка зранку.

Прощання пройдуть у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, де буде відслужено три божественних літургії у присутності його тлінних останків: о 7:30, о 9:00 та об 11:00.

Крім того, у свято Трійці о 18:00 розпочнеться літургія з чином архієрейського похорону, а потім відбудеться вечірня з колінноприклонними молитвами, під час якої прикликатиметься Святий Дух на церкву та український народ. Також упродовж ночі пройдуть цілонічні молитовні чування з читанням божественної Євангелії.

Вже у понеділок 5 червня об 11:00 розпочнеться скорботна архієрейська божественна літургія з чином погребення.

Додамо, що поховають Любомира Гузара у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, в його крипті.

Нагадаємо, учора, 31 травня, на 85-му році життя після важкої недуги відійшов у вічність Блаженніший Любомир Гузар, Архиєпископ-емерит УГКЦ, Почесний громадянин міста Львова 2008 року. Нині у Львові оголосили жалобу через смерть екс-глави УГКЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *