ОСТАННІ НОВИНИ

Потребуючим діткам зі всієї Львівщини влаштували грандіозне свято у Трускавці

|

Міжнародний день захисту дітей у Трускавці знову перетворили на грандіозне свято із насиченою розважальною програмою та подарунками для майже 400 потребуючих діток із всієї Львівщини. Та найбільшим сюрпризом для малечі стало безкоштовне шоу із чорноморськими дельфінами і морськими котиками від Розважально-оздоровчого комплексу «Оскар», передає кореспондент Львівського порталу.

«Нашому трускавецькому дельфінарію всього два роки, однак всій мережі по Україні – сім.

Тож 1 червня стало для нас традиційним святом, яке ми із задоволенням підтримуємо щороку. У цей день ми на благодійній основі зустрічаємо потребуючих – дітей-сиріт, дітей захисників нашої держави та малечу із малозабезпечених сімей. Це надзвичайно приємна традиція – дарувати радість таким дітям», – про це у коментарі Львівському порталу повідомив співвласник Розважально-оздоровчого комплексу з дельфінами «Оскар» Тарас Чекурда.

За його словами, на Львівщині публіка надихає. Саме тому заклад готує несподіванку для Трускавця, що стане приємним сюрпризом не лише для області, а й для всієї України. «Ми щиро радіємо, що маємо таку можливість працювати на Львівщині. Особливо хочу підкреслити менталітет західної України – це дуже релігійні, емоційні люди із міцними сімейними традиціями, ніж до прикладу на сході. Аби зберігати інтерес до себе, ми постійно працюємо над вдосконаленням, над програмою і новими номерами зокрема. Також зізнаюся, що зараз ми готуємо декілька приємних сюрпризів від нашого закладу для Трускавця, що у короткостроковій перспективі цього й наступного року додасть позитивних зрушень в інфраструктурі міста. Наразі це наша таємниця, але вона стане приємною несподіванкою не лише для міста-курортника та Львівщини, а й для всієї України», – наголосив Тарас Чекурда.

«Цей святковий день має залишити на згадку усім присутнім дітям лише позитивні емоції. Я сам батько і мені дуже приємно приймати сьогодні у гостях таку публіку», – додав він.

Варто наголосити, що організатори заходу цього благодійного свята підготували дуже насичену програму з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Зокрема, на площі перед дельфінарієм вперше в Україні відбулася інтерактивна лекція під відкритим небом про дельфінів, пройшов святковий концерт, дітей розважали веселі аніматори та всесвітньо відомі і такі улюблені усіма дівчатками феї Winx. Також діти поринули у цікаві ігри та квести, оригінальні майстер-класи, конкурси, розіграші та отримали чудові подарунки.

«Ми хочемо, щоб цей день став для потребуючих дітей незабутнім, тому підготували багато чудових подарунків та солодощів від головних партнерів свята – кондитерської фабрики «Ярич» і ТМ «Ласунка». Після насиченої програми розваг на 400 дітей чекало ще й феєричне шоу з чорноморськими дельфінами та морськими котиками, яке вони переглянули на безкоштовній основі», – про це повідомила засновник Всеукраїнського соціального проекту «Сімейні вікенди» Вікторія Чекурда.

Вона також розповіла, що проекту «Сімейні вікенди» уже три роки, та на Західній Україні в Трускавці подібний захід проходить вдруге. «Після минулорічного благодійного свята ми зрозуміли, що на Львівщині ми потрібні мабуть більше, аніж у Києві, де дітей охоплює значна кількість різних проектів. Для потребуючих діток із Львівщини це дійсно незабутнє свято, вони залишають свої відгуки і подяки. Мабуть тому ми із ще більшим трепетом та любов’ю підходимо до цього процесу. Цього року ми запросили близько 400 незахищених дітей зі всієї Львівської області: дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей, інтернат-вихованців, якими займаються Волонтерський рух, Гарнізонний храм Свв. Апп. Петра і Павла та Трускавецька міська рада. Також запрошено проблемних та вуличних дітлахів із єдиного діючого в області Притулку для дітей Служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації. А також нащадків бійців і загиблих в АТО, дітей Героїв Небесної Сотні, якими опікується мегапроект «Мій тато захищає Україну»», – повідомила вона.

У коментарі Львівському порталу Вікторія Чекурда висловила сподівання, що подібний проект стане для цього курортного міста традиційним і обов’язково відбудеться наступного року. «Ми плануємо, аби подібний соціальний захід став для Трускавця традиційним. Зважаючи на те, що ми отримуємо багато заявок від потребуючих діток з Львівщини, ми продовжимо цю добру справу від «Сімейних Вікендів». Бо ми готові ділитися нашим теплом і любов’ю з цими знедоленими дітками», – повідомила Вікторія Чекурда.

«Подібні заходи для найуразливішої категорії дітей надзвичайно потрібні, адже ці радісні моменти карбуються у пам’яті на все життя та роблять їх добрішими.

«Ми привезли на це свято дві великі групи дітей. Із них 50 діток зі спецшколи-інтернату у Рава-Руській, також із нами приїхали потребуючі студенти із ПТУ Львова, з яких 40% є сиротами, та дві сім’ї Героїв АТО. Заходи, на яких діти переживають емоції радості та захоплення, залишають позитивний відбиток у їхньому житті на тривалий час. А зважаючи на те, що діти мають змогу вживу побачити дельфінів, то цей ефект є для них неоціненним», – переконаний священнослужитель Гарнізонного храму св..ап. Петра і Павла Тарас Мисяковський.

Фото: Андрій Котенський

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *