ОСТАННІ НОВИНИ

Грибовицькому сміттєзвалищу загрожують нові пожежі

|

На Грибовицькому полігоні ТПВ можуть знову спалахнути пожежі через високу температуру. Про це сьогодні, 31 травня, під час прес-конференції повідомив керівник обласної Держекоінспекції Микола Маланич, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, незважаючи на те, що уже рік на полігон не возять сміття, воно продовжує негативно впливати на середовище.

«Судячи з останніх відборів проб, результати залишаються негативні. Ми можемо констатувати, що львівський полігон негативно впливає на навколишнє середовище. Змін практично в нас немає», – зазначив головний еколог області.

Окрім того, він наголосив, що через високу температуру на сміттєзвалищі не виключені нові пожежі:

«Що стосується дегазації, вона взагалі закинута. Як нам відомо, ЛМР тривалий час судиться і до кінця ми не знаємо результату. Я чітко можу заявити, що дегазація на ЛКП «Збиранка» відсутня. Ми будемо мати в майбутньому і подальші спалахи вогню, оскільки температура там перевищує 300 градусів. Будемо знову шукати винного. Ми попереджаємо і наголошуємо на цьому».

Водночас заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак зазначив, що незабаром на полігоні почнуть аналізувати кількість біогазу.

«Ми очікуємо від французької фірми Egis, яка займається проектом загальної рекультивації, подання на те, щоб замовити виконання 20-ти пілотних свердловин по біогазу, щоб зрозуміти скільки газу є в тілі полігону. По-перше, це дасть змогу оцінити небезпеку з точки зору біогазу; по-друге, ці свердловини будуть використані при загальній системі рекультивації полігону», – зазначив він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *