ОСТАННІ НОВИНИ

«Треш» у Львівській облраді. Ганущин визнав бездіяльність правоохоронців 

|

Голова Львівської облради Олександр Ганущин зібрав брифінг з приводу зриву нинішнього сесійного засідання молодиками, які з димовими шашками увірвалися у залу. Він засудив хуліганські дії пікетувальників та визнав бездіяльність правоохоронців у цій ситуації, передає кореспондент Львівського порталу.

«Безумовно, ми засуджуємо будь-які хуліганські дії, які не мають нічого спільного з акціями масової непокори, які ви всі мали можливість бачити у сесійному залі Львівської облради. Я сподіваюсь, що правоохоронні органи  найближчим часом дадуть цьому оцінку і зроблять все можливе, щоби нічого подібного більше не повторилося. Коли ситуація повністю вийшла з-під контролю, я закрив сесійне засідання, оскільки не бачив змісту його продовжувати», – сказав він.

Водночас Олександр Ганущин пояснив, що після того, як депутати облради підтримали виступи кількох пікетуючих, яким дали слово на початку сесійного засідання, його перший заступник опрацьовував текст звернення до Президента, Кабміну та Верховної ради з цього приводу.

«У результаті о 12.50 ми вже вийшли на кінцеву редакцію самого рішення. Ми дійсно готові були приймати той проект рішення, в ньому нема нічого такого, що б не відповідало загальному політичному мейнстріму чи позиції кожного фракції. Власне, про це було проінформовано організаторів дійства. Але відбулося те, що відбулося…», – зауважив голова облради.

Водночас голова облради підтвердив той факт, що серед пікетуючих було чимало російськомовних.

«Що стосується того, що це були за люди, то нехай це з’ясовують правоохоронні органи», – додав Олександр Ганущин.

На закиди журналістів щодо нинішньої бездіяльності правоохоронців у сесійній залі, Олександ Ганущин сказав: «Я це визнаю. І зараз будемо на нараді з головою ОДА на цю тему спілкуватися».

На питання про те, чи буде стояти питання про відставку головного поліцейського Львівщини Валерія Середи, він відповів: «Ні, так питання не стоїть. Я вважаю, що генерал, який пройшов через АТО, має покращити ситуацію у власних рядах».

«На жаль, сьогодні переміг не здоровий глузд, а щось інше. Я сподіваюся, що надалі таких «перемог» у нас не буде», – констатував Олександр Ганущин.

Як повідомляв Львівський портал, сьогодні, 30 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради у сесійну залу увірвалися націоналісти.

Під час сутичок сьогодні постраждала вагітна журналістка. Загалом в результаті інциденту у стінах облради до міських лікарень з травмами доправили 11 осіб.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *