ОСТАННІ НОВИНИ

Військовослужбовці 184-го Навчального центру відпрацювали стрільбу із 152-мм гаубиці

|

Курсанти 184-го Навчального центру та солдати військової служби в резерві виконували третє вогневе завдання курсу підготовки артилерії – «Ведення вогню з закритої вогневої позиції». Про це Львівському порталу повідомили у прес-сдужюі НАСВ.

Ведення вогню по цілям відбувалося з 152-мм гаубиці 2А65 «Мста-Б» з використанням осколочно-фугасних боєприпасів. Воїни імітували виконання бойового завдання по угрупуванням ворожої піхоти та по окремим цілям.

«Вважаю, що із завданням впорались. Деякі з курсантів вже перебували в зоні АТО раніше. Вони дійсно знають, як все повинно відбуватися, тому і найкраще відпрацювали. Ті, що не служили, але бажають служити в зоні проведення АТО, працювати на системах 2А65, 2А36, Д-20 також справляються в повному обсязі, виконують норматив на тверду четвірку, деякі на «відмінно», – розповідає командир артилерійської батареї, старший лейтенант Іван Осика. – Тепер кожен в повному обсязі отримав практичні навички з того, що вивчали до бойових стрільб».

Військовослужбовці відпрацьовували нормативи із укомплектування снарядів, установці підривника, наведення гармати та ведення вогню. Кожен із курсантів спробував себе на посадах навідника, командира, заряджаючого та снарядного установника.

Слід зазначити, що більшість курсантів виконували стрільби з бойової гармати вперше. Попереду їх ще чекає декілька місяців навчань, під час яких вони опанують основні види артилерійського озброєння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *