Мешканцям Львівщини нагадують про небезпечний борщівник: як боротися

|

Мешканців Львівської області закликають долучатися до боротьби з борщівником Сосновського. Про це Львівському порталу повідомили  у прес-службі НПП «Сколівські Бескиди».

Борщівник Сосновського – небезпечний вид рослин, який в деяких місцевостях став справжнім стихійним лихом, завдаючи відчутної шкоди господарствам на полях, луках та городах. Крім того, ця рослина несе загрозу життю і здоров’ю людей: під час контакту зі шкірою людини викликають важкі дерматити та хімічні опіки ІІ ступеня. Борщівник має високу здатність до розмноження: одна рослина дає до 100 тис. насінин, які можуть проростати протягом декількох років. Тому в боротьбі з ним дуже важливо не допускати дозрівання й розсіву насіння.

Найкращим методом знищення цієї рослини є скошування молодого борщівника протягом вегетаційного періоду, хоча б два рази, оскільки після першого скошування зазвичай відбувається регенерація та повторне цвітіння. Також цю рослину можна знищувати хімічним методом. Насіння борщівника розноситься вітром і переноситься водою, тому зарості його часто зустрічаються уздовж берегів річок і узбіч доріг.

Заходи щодо знищення борщівника, починаючи з весни і до осені, зобов’язані проводити всі землевласники і користувачі земельних ділянок, на яких розповсюджена дана рослина.
У НПП «Сколівські Бескиди» проведено скошування борщівника на територіях Бутивлянського лісництва (біля «джерела Альберта», навколо «могили касира») та Сколівського лісництва (могила Святослава) .

Не будьмо байдужими та долучаймось до боротьби з борщівником Сосновського.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *