ОСТАННІ НОВИНИ

Зараз на лікуванні у Львові перебуває 30 бійців, евакуйованих із зони АТО

|

Із числа учасників бойових дій, які були евакуйовані із зони АТО через травми, поранення чи хвороби, у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону зараз перебуває близько 30 осіб. Загалом людей, що мають статус учасників бойових дій, зараз у центрі біля 100. Про це сьогодні на брифінгу розповів начальник Військово-медичного центру Іван Гайда, передає кореспондент Львівського порталу.

«За останній період у нас була два борти літаком, які доставляли десь по 15 осіб. Це були поранені травмовані і хворі військовослужбовці із військових частин, які дислоковані у зоні проведення АТО», – сказав Іван Гайда.

Військові, що отримують поранення на фронті, проходять лікування за певною схемою. Спочатку їм надають первинну медичну допомогу на місці отримання травми чи поранення. Потім вони потрапляють у лікарні, що функціонують на лінії розмежування (в Авдіївці, Бахмуті,…), де разом з місцевими лікарями працюють військові лікарські бригади. Там стан військовий стабілізується. Потім бійців переміщають на етап надання кваліфікованої медичної допомоги у мобільні госпіталі. І якщо після цих всіх етапів лікування хворий потребує подальшого лікування його або гелікоптером, або автомобілем, або потягом доставляють до Дніпровського госпіталю чи Дніпровської лікарні імені Мечникова. Звідти, при необхідності, вони можуть бути евакуйовані в лікувальні установи ще вищого рівня – Київ, Львів, Одеса.

Одним з таких військових став уродженець Львівщини, боєць АТО Микола Недельський, якого було поранено у руку під час виконання бойового завдання.

«Я пробув у зоні АТО майже 3 роки у батальйоні «Айдар». Нещодавно, 11 травня, отримав поранення в руку на Світлодарській дузі. Потім у Бахмуті мені зробили операцію. Пізніше був у польовому госпіталі у місті Часів Яр. На наступний день мене доставили на операцію у Харківський госпіталь, а на третій – у Львівський. Тут мою руку вже зібрали до купи. Зараз почуваю себе прекрасно, лікарі кажуть, що все має бути добре. Лікування тут проходить дуже добре, персонал чудово до нас ставиться», – розповів поранений боєць.

Миколу Недельського на наступний тиждень мають виписали з Військово-медичного центру Західного регіону і відправити на 45 днів на реабілітацію, проте він казав, що стільки часу тут не просидить, адже його чекають побратими на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *