ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові подорожчала оренда землі

|

У Львові збільшено орендну плату за землю під багатоповерхові будинки. Відповідне рішення сьогодні, 25 травня, прийняли 42 міських депутати, передає кореспондент Львівського порталу із сесійної зали.

Так, міські обранці затвердили Порядок продажу земельних ділянок комунальної власності та нарахування орендної плати за землю у м. Львові. Власне через це питання сесійне засідання  18 травня зупинили на тиждень.

За словами міського голови Андрія Садового, за цей час чиновники міськради та депутати узгодили вартість орендної плати із забудовниками і дійшли згоди.

«Ми провели бесіди із забудовниками і вийшли на компроміс. Ми знайшли повне порозуміння щодо даного питання. Всі погодились. Ця ухвала потрібна і для забудовників, і для нас із вами», – зазначив мер міста.

Згідно прийнятої узвали, орендна плата за земельні ділянки, надані в оренду для будівництва та/чи обслуговування багатоквартирних житлових будинків:

Для яких коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф) становить 1,0 встановлюється у розмірі:

9 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею до 0,5 га включно.

9  відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею від 0,5 га до 1,0 га включно.

8 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею від 1,0 га до 2,0 га включно.

7 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею від 2,0 га до 3,0 га включно.

5,5 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею від 3,0 га до 4,0 га включно.

4,5 відсотки від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею більшою від 4,0 га.

Для яких коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф) становить 0,7 встановлюється у розмірі:

12 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею до 0,5 га включно.

11,5 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею від 0,5 га до 1,0 га включно.

10 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею від 1,0 га до 2,0 га включно.

9 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею від 2,0 га до 3,0 га включно.

8 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею від 3,0 га до 4,0 га включно.

6,5  відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею більшою від 4,0 га.

Орендна плата за земельні ділянки, надані громадянам для обслуговування індивідуальних житлових будинків, господарських будівель, індивідуальних гаражів, встановлюється у розмірі 0,1 відсотка від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Орендна плата за земельні ділянки, надані ОСББ для обслуговування житлових будинків, встановлюється у розмірі 1 відсотка від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Орендна плата за земельні ділянки, надані гаражним, автогаражним, гаражно-будівельним, обслуговуючим кооперативам чи товариствам для будівництва та/чи обслуговування гаражів, встановлюється у розмірі 1 відсотка від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Орендна плата за земельні ділянки, надані релігійним організаціям України для будівництва та/чи обслуговування культових та інших будівель, необхідних для забезпечення їх діяльності, встановлюється у розмірі 1 відсотка від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Орендна плата за земельні ділянки, надані для обслуговування автомийок, СТО автомобілів встановлюється у розмірі 8 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, для яких коефіцієнт функціонального використання (Кф) становить 1,0.

Орендна плата за земельні ділянки, надані для обслуговування адміністративних, офісних будівель/споруд встановлюється у розмірі:

  1. 6 відсотків від нормативної грошової оцінки землі, якщо коефіцієнт, який характеризує функціональне використання такої земельної ділянки (Кф) становить 1,2.

8 відсотків від нормативної грошової оцінки землі, якщо коефіцієнт, який характеризує функціональне використання такої земельної ділянки (Кф) становить 1,0.

11 відсотків від нормативної грошової оцінки землі, якщо коефіцієнт, який характеризує функціональне використання такої земельної ділянки (Кф) становить 0,7.

Орендна плата за земельні ділянки, надані для обслуговування нежитлових будівель/споруд, складів, тощо встановлюється на підставі ухвали міської ради про передачу земельної ділянки в оренду:

від 3 до 6 відсотків від нормативної грошової оцінки землі, якщо коефіцієнт, який характеризує функціональне використання такої земельної ділянки (Кф) становить 1,2.

від 3 до 11 відсотків від нормативної грошової оцінки землі, якщо коефіцієнт, який характеризує функціональне використання такої земельної ділянки (Кф) становить 0,7.

від 4 до 12 відсотків від нормативної грошової оцінки землі, якщо коефіцієнт, який характеризує функціональне використання такої земельної ділянки (Кф) становить 0,5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *