ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові представили відновлені нагороди УПА, які вручать нащадкам повстанців

|

З нагоди вшанування 75-річниці Української повстанської армії «Координаційна рада з вшанування вояків ОУН та УПА» представила відновлені повстанські нагороди, які вручать нащадкам лицарів УПА, передає кореспондент Львівського порталу.

З метою вшанування пам’яті Лицарів ОУН та УПА Ювілейним комітетом вирішено відновити повстанські нагороди та вручити їх нащадкам.

«Працю, яку ми сьогодні представляємо була пророблена майже рік від ідеї заснування. Акція присвячена людям, які 1940-1950 роках були нагородженні відзнаками, однак більшість їх не отримали. У нас була така можливість у 2007році але за браком бажання та фінансів, цього не було зроблено. Але  до 75-ї річниці УПА, ми хочемо все задумане втілити в життя, віднайти імена цих героїв, ідентифікувати та вручити ці нагороди нащадкам героїв. Якщо ж родичів також не вдасться знайти,то медалі передадуть  в школи музеї, де вони будуть нестимуть суспільно-патріотичну функцію», – розповів кандидат історичних наук Микола Посівнич.

На сучасному етапі найбільшою проблемою є ідентифікація Лицарів повстанських нагород, адже учасники УПА та збройного підпілля ОУН широко використовували конспірацію і були відомі серед побратимів і широкого загалу, зазвичай, під псевдонімами. Серед відомих на сьогодні 1102 Лицарів повстанських нагород не ідентифіковано 660.

Фото: Прес-клуб, ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *