ОСТАННІ НОВИНИ

У Трускавці на сім років засудили банківську працівницю, що вкрала мільйон

|

Трускавецький міський суд засудив до семи років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади та із конфіскацією майна начальника відділення одного з банків за розкрадання коштів в особливо великих розмірах. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Нп у Львівській області.

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області, директор відділення банку,  зловживаючи службовим становищем, організувала схему розкрадання коштів та привласнила більше мільйона гривень.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України, правоохоронці встановили, що у червні 2015 року начальник відділення банку отримала від місцевого мешканця готівку у сумі 50 тисяч доларів США, що згідно офіційного курсу Національного банку України становило 1 056 680 гривень, для укладення договорів банківського вкладу із процентною ставкою 11.5% річних та зарахування вказаної суми грошових коштів на банківський рахунок.

Проте, ніяких договорів банківського вкладу вона не укладала, отриманігрошові кошти на відповідний банківський рахунок не зарахувала, а привласнила їх та використала на свій розсуд.

Для прикриття злочинного умислу працівниця банку у липні та серпні 2015 року повертала «клієнту» по 200 доларів США під виглядом сплати процентів за неіснуючими депозитами.

Обвинувальний акт було скеровано на розгляд суду, за вироком якого директора відділення банку було засуджено до  7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності строком на один рік та один місяць, а також із конфіскацією майна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *